Bescherm je onderneming en jezelf, dek je risico’s af

  • Vaste prijzen en middels een helder proces
  • Algemene voorwaarden op maat al vanaf €149,-
  • Beste deal voor inhuren van een specialist

Meer dan 20.000 BV's opgericht
|
9.5 uit 412 klantenbeoordelingen
|
Veilig betalen

Waarom Algemene Voorwaarden?

Voor ondernemers die veel met klanten te maken hebben (en dat is bijna elke ondernemer) is het de heilige drie eenheid: BV, Algemene Voorwaarden en zakelijke verzekering. Een BV beschermt jouw privé vermogen tegen zakelijke risico’s. Maar wie of wat beschermt de BV tegen zakelijke risico’s ? Daar zijn Algemene Voorwaarden voor van belang. Daarin beperk je je aansprakelijkheid tot bepaalde situaties en tot een bepaald bedrag. Omdat je niet ál je aansprakelijkheid mag uitsluiten is het verstandig om daarnaast een zakelijke verzekering af te sluiten. Vice versa zal jouw zakelijke verzekeraar ook willen dat je goede algemene voorwaarden hanteert en je aansprakelijkheid beperkt.

Contract laten opstellen bij Firm24

  • Telefonische intake over jouw wensen (20 min)
  • Binnen 7 dagen opgeleverd
  • Spoedlevering mogelijk
  • Jouw jurist stelt dit document op in 3 à 4 uur
  • Vaste prijs per document, achteraf betalen
  • Geen juridische kennis nodig

Onze Diensten

Wij leveren alleen Algemene Voorwaarden op maat. Deze zijn altijd specifiek op jouw onderneming en situatie gericht. Geen gedoe met sjablonen.

Jouw algemene voorwaarden op maat
Jouw document opgesteld door een ervaren jurist
€149,-
Jouw algemene voorwaarden laten nakijken
Zelf algemene voorwaarden opgesteld? Laat ze controleren door een ervaren jurist
€75,-
Jouw algemene voorwaarden laten aanpassen
Laat je Algemene Voorwaarden nakijken & aanpassen door een ervaren jurist
€149,-

Hoe werkt het?

1

Kies een datum en tijd

Gebruik de datumprikker om een datum en een tijdstip te kiezen voor een intakegesprek

2

Telefonische intake

We voeren telefonisch een intake voor het opstellen van je conceptakte

3

Ontvang concept

Je conceptakte Algemene Voorwaarden wordt per e-mail ter controle gestuurd

4

Geef aanpassingen door

Geef je aanpassingen aan ons door en we zorgen ervoor dat alles goed verwerkt wordt

20.000 klanten gingen je voor, onder andere deze ondernemers

Veelgestelde vragen over Algemene Voorwaarden

In de algemene voorwaarden leg je afspraken vast die van toepassing zijn op je overeenkomst. Je regelt zaken zoals levering, betaling, levertijd, garantie, klachten, geschillen etc. Ook wel de “de kleine lettertjes genoemd”. In veel gevallen wordt er  ook gesproken over leveringsvoorwaarden. Hiermee wordt gewoon de algemene voorwaarden bedoeld.
Een BV beschermt jouw privé vermogen tegen zakelijke risico’s. Maar wie of wat beschermt de BV tegen zakelijke risico’s ? Daar zijn Algemene Voorwaarden voor van belang. Daarin beperk je je aansprakelijkheid tot bepaalde situaties en tot een bepaald bedrag.
In de algemene voorwaarden staan alle voorwaarden die jij als ondernemer toepast op jouw overeenkomsten en die dus gelden voor jouw wederpartij. Dit is vaak is de klant of opdrachtgever. Bepalingen die in de algemene voorwaarden kunnen staan zijn betaaltermijn (en wat je gaat doen bij het uitblijven van tijdige betalingen), de wijze van levering van jouw product en/of dienst, leveringstermijnen, garantievoorwaarden, retourbeleid, een klachten- en geschillenregeling etc.

Het opstellen van algemene voorwaarden is maatwerk en is helemaal afgestemd op jouw onderneming. Hiermee kun je je ondernemersrisico overzichtelijk maken en houden. Mocht het een keer niet naar verwachting lopen, dan kun je met goede algemene voorwaarden ook gerichte stappen ondernemen.

Het is belangrijk dat de algemene voorwaarden redelijk zijn voor klant en/of opdrachtgever, anders kan de rechter bepalen dat jouw algemene voorwaarden niet van toepassing zijn op de overeenkomst.

Er is een duidelijk verschil tussen algemene voorwaarden voor particulieren of voor bedrijven. De wet voorziet dat consumenten beter beschermd moeten worden dan bedrijven, omdat er vanuit wordt gegaan dat bedrijven (makkelijker) over juridische kennis ter zake kunnen beschikken. Er wordt vaak een zwarte en een grijze lijst met bepalingen aangehouden.

Meestal kom je daar pas achter als het te laat is. Denk hierbij aan een klant die ontevreden is en zijn geld terug wilt. Heb je niets op papier staan over de voorwaarden waaronder je geleverd hebt, dan kan je hier ook niet op terugvallen. Mogelijk moet je dan een schadevergoeding betalen.

Op het moment dat jij wel hebt voldaan aan je Algemene Voorwaarden dan kan je je daarop beroepen en voorkom je dat je schadevergoeding moet betalen.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan klaar voor je.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies. Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.
Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
Ma-Do09:00 - 19:00
Vrijdag09:00 - 17:00
Chat met een ervaren rechtspecialist
Op werkdagen 09:00 - 22:00
In het weekend 12:00 - 17:00
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]